Malcolm Harbour (IMCO report) och Catherine Trautmann (ITRE report)

May 1st, 2009 | by jens |

Bägge har nu hjälp till, med att aktivt korrumpera Telekompaketet, när de ger efter för Frankrike och Storbrittaniens krav under trialogen, vilket är synnerligen stötande och intressant.
Det enbart för att slippa ytterligare förhandlingar, rapporterar nu La Quadrature.
IMCO rapporten av M. Harbour, article 32(a) (166), för att skydda mot filtrering och avlyssning av abbonenter, togs helt bort.
ITRE rapporten av C. Trautmann, amendment 138/46, axepterad av 88% i EP i den första läsningen, och av 40 till 4 under sessionen förra veckan, den övergavs helt.

Det nya läget, öppnar upp för det som jag sade i mitt förra inlägg. Nu öppnar det upp, för att införa HADOPI, även i svensk lag. Uppmanar alla och envar, att på det bestämdaste protestera mot vad som pågår.
Klipper in en utomordentlig e-post, av Farmorgun:

“Mina vänner!

För Åsa Torstensson är Sarkozy viktigare än Lena Ek; för Gunnar Hökmark är Sarkozys önskan att slå vakt om upphovsrätten, reglera marknaden och övervaka det franska folket viktigare än Fjellners engagemang, franska och svenska folkets medborgerliga rättigheter. Den som gapar över mycket, mister ofta hela stycket är förvisso klokt sagt, men om man bara låtsas gapa, får man heller ingenting. Återstår således Olle Schmidt och möjligen några till, som kan rösta antingen med GUE/NGL eller PSE. Inför dessa framtidsutsikter förmår jag inte att ladda om och skriva mejl till dels alla dem jag skrev till om underskrift av Fjellners förslag och dels alla andra för att uppnå en tänkbar majoritet för 138:an och 166:an. Som det känns just nu blir det Piratpartiet för min del, men jag ältar det ännu några dagar. Känner att jag gjort så gott jag förmått, nu måste jag tänka mera på min hälsa. Jag hade ett hjärtstopp i mitten av november, vilket Olof känner till, och måste nu röra på mig mera – gå ut i solen, njuta av våren och låta vinden blåsa bort alla sura tankar.

Ha en skön fortsättning på helgen!”

Farmorguns inlägg har bra länkar till media och bloggar, som den Erik Josefsson driver sakfrågan hårt. Fler bloggar som är på gång:

Lars-Erick, Olle Schmidt, Anders Widén, Nätverket Svart Måndag, Rosemari på kulturbloggen, Mark Klamberg om datalagringsdirektivet, Christofer Cullenberg, om vikten av CRA [PDF], Daniel Risberg, Jesper på Kverulant, Michael Carroll.

Bloggar om:

Politik, Sarkozy, Carla Bruni, HADOPI, IPRED, Telekompaketet, Åsa Torstensson, Henrik Hansson.

Tags: , , , , , ,

4 Responses to “Malcolm Harbour (IMCO report) och Catherine Trautmann (ITRE report)”

 1. By jeffer on May 2, 2009

  Vilken bakgrund har Henrik Hansson? Vilket är hans umgänge? Vad är hans mål?

  Vi har problem med etablerade politiker, som av okunnighet eller falskhet sätter särintressen framför medborgarna.

  En viktig orsak kan vara regeringstjänstemän och andra experter som redan från början och sedan länge tagit parti för lobbyisterna. Antingen för att de under åratal stegvis infekterats, eller därför att de hoppas kunna få välbetalda anställningar eller uppdrag bland lobbyns företag och organisationer.

  Finns det sådana mönster är det av yttersta vikt att de avslöjas. De är ett hot mot det öppna och fria samhället, och förgiftar relationen mellan lagstiftare och medborgare.

  Vi vanliga medborgare behöver sociogram över makthavarna och vem som styr vem.

 2. By jens on May 2, 2009

  @jeffer:

  Det är under den komande pressträffen på Måndag, som de ska lansera sin version:

  http://departementet.wordpress.com/2009/04/29/journalistseminarium-om-telekompaketet/
  http://www.regeringen.se/sb/d/7253/a/125197

  Genom att förfara på detta vis, räknar de med att det blir deras version, som når ut via media till vardagsmedborgaren.

 3. By jeffer on May 2, 2009

  Det låter som andra riggade föreställningar som Regering och riksdag ordnad till fördel för lobbyn, vars intressen till varje pris ska tillgodoses. Kommer lobbyprofessorn Jan Rosén att delta?

  På deltagarna kan man bestämma budskapet.. Och det kommer inte att värna om medborgarna.

 4. By jens on May 2, 2009

  @jeffer:

  Svårt att säga något, om hur det kommer att förlöpa. Men det gäller att journalisterna, har det kritiska örat framme, är väl pålästa på ämnet och ställer rätt frågor.

Sorry, comments for this entry are closed at this time.